fbpx

A hó csak fagyott víz…

„snow is only frozen water”

Tudod mi a hasonlóság a wakeboard és a snowboard között? Na ugye, hogy mindkettőn lehet esni és nem úszod meg szárazon!

De ha nem próbálom elhumorkázni nektek, akkor az egyik szezon vége a másik kezdete. Egészen komolyan nem áll meg a móka-vonat, és ott szállsz fel ahol csak szeretnél. Kishazánk kábelnagyhatalom. Annak ellenére, hogy eddig aztgondoltuk, hogy a németek járnak élen a kábelpályás wakeboard/vizisí ügyén, be kell látnunk, hogy az egy négyzetméterre jutó kábelpályák száma a dobogó legfelső fokára repített minket Magyarokat. Juhúúúú, duplán, triplán, sokszorosan éljen!

Kezdjük ott, hogy az elmúlt évek rekordmelegjei alapvetően megváltoztattak jópár dolgot. Hőségriadó, izzó városok és sorolhatnám…erre egyszerűen nagyszerű megoldás a vízpart, de még az sem csak úgy magában, sporttal, adrenalinhajhászással, aktívan. És máris mutatja magát a wu-wei, nézz szét, itt nem cselekvő cselekvésedben: Magyarországi Kábelpályák

Vagy kattints ide: Magyar Vizisí és Wakeboard Szövetség és tájékozódj, mi van hozzád a legközelebb, vagy legalább elérhető távolságban. Tudd, egyik link sem fogja mutatni az elérhető hajós lehetőségeket, pedig ott is egy nagy csomagból válogathatsz az ország egész területén. Hajó után, vagy kábelpályán az általam felkínált szempont szerint egyre megy.

Ilyenkorra már csendes ugyan, de a márciustól beköszöntő télben még nagyon zajos a kérdés, hogy mi lesz ha vége a télnek, kedvenc deszkás, csúszós sportunkat most „jegelni” kell. PEDIG! Dehogy kell.

Pontosan onnan viszed tovább, ahol a havon letetted. Ahogy a cikk elején is olvashattad, a hó csak fagyott víz. Ergo, izgalmad és kényelmed tudásszintednek megfelelően lesz kiszolgálva az év további hónapjaiban is. Ha saját példámból indulok ki, akkor még egy SŐT is idefér, hiszen szezonjaim, amiben egy deszkán oldalt állva kergetek mozdulatokat egymásba érnek. Már nem nyár de még húz magával a víz, már nem tél, de még ott a sok hó a gleccseren igy, vagy úgy, akármilyen formájában is de kedvenc sportod rendelkezésedre áll egész évben.

Amikor víz van a talpunk alatt valójában sokminden kíméletesebbé válik, mondjuk a kevesebb ruha, kevesebb védőfelszerelés már elsőre szembeötlő. Aztán a kisebb fájdalommal járó esések, hiszen vizes közegben nem üt akkorát a felület, mint fagyott formában. Aztán a kevesebb utazás, hiszen ha hegyünk nincs is, kábelpályánk tavainkon bőven. Tudásszintünknek megfelelő edzésforma, hiszen ha már a körbe körbe karikázás, szlalomozás sima, jöhetnek a tereptárgyak, az elemek és az akrobatika. Persze mindenki a vérmérsékletének megfelelően, de kétségtelen, hogy folyamatos móka és kacagás lehet a nyár is deszka sportoddal együtt.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Open chat
Mondd, miben tudok segíteni?