fbpx

Magamról

A hegyek és én

Játszva tanulás, vallom. Hiszen telelésedbe, téli üdülésedbe nem szeretnék egy újabb „iskola” lenni, egy másik „feladat”, sem „lecke”, sem „deadline”. Azért vagy itt, hogy ebben a gyönyörű, és különböző valóságban kalandozhass. Én pedig arra szerződöm, hogy mivel ebben élek, minnél többet mutathassak belőle Neked és szeretteidnek. 

Mostanra már több mint 2 évtizede kergetem a havas lejtőket és tizen plusz igyekszem inspirálni azokat akik osztoznak vonzalmamban, a havas hegyek iránti sóvárgásomban. Többlaki életet élek, és azon emberek közé tartozom, akik mindenhol otthon érzik magukat és mindig készek újabb felfedezésekre.

Teleim...

Nagy Endrének és családjának, illetve elhivattotságának köszönhetően, amikor megismerkedtem ezzel a sporttal nem csak a csúszást kaptam meg, hanem a hegyek, azaz a természet iránti csodálatot is. Nem az egyre meredekebb pályák és egyre gyorsabb siklás került előtérbe, hanem az erdő, a titkosok, az időjárás megfigyelése, a domborzati térkép vizslatása, a lehetőségek méregetése. 

Ez a fajta keresés, kutatás az érintetlen lejtók, a következő havazás holléte iránt más dimenziókba repített, és vonzott mint a mágnes. Ez a „pull” azóta sem lankadt. 

Különleges, vagy mégsem az...

Hegyekkel alig, de hóval immáron annál is gyatrábban rendelkező országunk tájolása miatt sok téli aktivitás teljesen a perifériára, de leginkább azon kívülre kerül honfitársaimnál.

Az alpesi környezet bájos téli világa akkor is elvarázsol, ha nem a lejtők kerülnek figyelmünk középpontjába. Ha családdal érkezel, esetleg a szülőkkel, nagyszülőkkel, hogy segítsenek csemetéiddel tudd, az ő élményük is lehet jóval többrétű, mint amit otthonról még a tervezésnél kigondoltatok. A salzburgi régió maximálisan családbarát, kényeztetni fogja a család apraját-nagyját. 

Open chat
Mondd, miben tudok segíteni?